2 september 2009

Hoe kan ik fotograferen via een microscoop?

Om uw waargenomen beelden "eenvoudig" te kunnen fotograferen zijn er diverse mogelijkheden. Als een camera aangesloten moet worden op een microscoop gaat dit meestal met behulp van een adapter. Een andere mogelijkheid is door gebruik te maken van een trinoculaire microscoop.

Om met een spiegelreflex camera te werken moet er voor die camera een specifieke adapter (Foto adapter + T-ring) worden aangeschaft die tussen de microscoop en de camera body wordt geschroefd. Bresser camera adapter (richtprijs : €35,00)
Verzendkosten: : €5,95
Met de Bresser Microscoop camera adapter is het mogelijk een camera aan de microscoop te bevestigen (maximale diameter 25.2mm). Om te kunnen fotograferen met de Bresser camera adapter heeft u ook een zogenaamde T2-ring nodig, het type is afhankelijk van uw merk/type camera (zie hiervoor tabblad accessoires)
T2-Microscoop-adapter / Nikon


LM Digital DSLR(spiegelrefex camera) Adapter + T2 Adapter

Microscopen voor DSLR-camera's
Wij kunnen u diverse microscoop modellen leveren, waarop u een digitale spiegelreflex camera kan bevestigen.
U kunt daarbij kiezen voor montage op de fototubus (trinoculaire microscoop modellen). Een foto-adapter hiervoor kost, inclusief T2-adapterring, ca. € 300,- (excl BTW)
Ook is het mogelijk door middel van een oculairadapterring de camerabody over een microscoop oculair te schuiven. Voordelen hierbij zijn:
1. Lagere kosten (u kunt een binoclulaire of monoculaire microscoop aanschaffen en de oculairadapterring-set is goedkoper dan de foto-adapter.
2. Het gezichtsveld door het oculair is groter dan door de hierboven foto-adapter.
3. Een makkelijker inkijkhoek door de camera viewer.
Nadeel is natuurlijk dat u steeds de camera op en af van het oculair moet halen.
Wilt u een microscoop aanschaffen voor combinatie met een digitale spiegelreflex camera, komt u dan gerust langs (graag van te voren afspreken) voor een demonstratie.

Momenteel hebben wij een Canon EOS 400D (deze heeft PC-gestuurde bediening, wat een voordeel is bij een opstelling in combinatie met een microscoop)
Link:
http://www.laboractiva.nl/index.html?lang=nl&target=d3.html


Digitale microscoop camera's van 1,3 tot maar liefst 20 megapixels!
Geleverd inclusief software.
Prijzen vanaf €399,- (excl BTW & transport)
Zend ons een e-mail naar mailto:dinfo@laboractiva.nl met een omschrijving van uw beoogde toepassing en u krijgt zo spoedig mogelijk informatie met prijzen per omgaangde e-mail toegezonden.
nieuw: software Motic images plus software nu ook voor MacIntosh!
Voor het bekijken van een pdf-brochure van USB microscoop camera's tot 3MP met CMOS chip, klik op: Moticam 1000-2000-2300

http://www.microscoop-expert.be/accessoires/type-camera-adapter.htmlhttp://www.bresser.de/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten