15 september 2009

Reiniging en ontsmetting met waterstofperoxide (H202)

Gelezen op het net, maar zelf geen ervaring mee.
Reiniging en ontsmetting met waterstofperoxide (H202)
H202 is de perfecte oplossing voor het steriliseren van aquariums, leidingen en glas. H202 zal na 24 uur veranderen in een onschadelijk combinatie van water en zuurstof na in contact te zijn geweest met water. Het is dus de perfecte oplossing voor het gebruik in het aquarium. Het zal alle ziekteverwekkers en algensporen doden bij een verdunning van 1 deel H202 met 150 delen water, maar gebruikt in sterkere concentratie van 1 deel H202 met 10 delen water is het ook ideaal voor het reinigen van algen op het glaswerk.
Het is ook zeer nuttig in het behandelen van aquariums waarin een grote algengroei een probleem is geweest. Er is geen enkele vorm van algen die kan overleven na een behandeling.
Voor aquarium sterilisatie de H202 toevoegen en het aquarium gevuld met water en het hele systeem inclusief filter laten draaien voor een periode van 24 uur. Alle dieren moeten worden verwijderd en tijdelijk elders worden geplaatst want dit product is dodelijk voor alle biologische levensvormen. Het moet ook worden vermeld dat elk filtermedium dat behandeld is geweest nu opnieuw zal moeten indraaien omdat ook alle nuttige bacteriën zijn gedood. Na 24 uur moet het aquarium worden leeggemaakt, gevuld met vers leidingwater en 24 uur laten draaien.
Het is op dit punt dat het aquarium weer klaar is om veilig met een verse set-up-procedure van het filtersysteem te starten.
Let op: Dit product mag absoluut niet worden gebruikt als er dieren aanwezig zijn!!
Waterstofperoxide is sinds vele tientallen jaren internationaal op de markt. Het is in apotheken verkrijgbaar als het merkloze Waterstofperoxide (concentraat voor) mondspoeling FNA.
Links:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten