14 augustus 2009

De pracht ... verkracht

Wreedaardig - Wreedaardig - Wreedaardig - WreedaardigChinese dierenwinkel verkoopt getatoeëerde geluksvisjes
Een dierenwinkel in Chengdu, in het Zuid-Westen van China, biedt zijn klanten goudvissen aan die getatoeëerd zijn met gelukssymbolen. De visjes werden met een laser behandeld en zijn bedoeld om de eigenaars ervan geluk te brengen.
Bloemen en regenbogen
De goudvissen krijgen een bloemenmotiefje, regenbogen of allerlei lettertekens op hun lijf gelaserd. De tropische papegaaivis wordt vaak gebruikt om er in het Chinees 'Moge uw zaak floreren' op te tatoeëren. Zo'n visje zonder tatoeage kost ongeveer één euro, mét gaat die voor 2,5 euro over de toonbank. Voor vier stuks met boodschappen als 'Veel geluk', 'Leef lang', 'Succes' of 'Voorspoed' betaal je 12 euro.

Wreedaardig
Visjes met een tatoeage zijn niet nieuw. Ze bestaan al sinds 2005 maar zijn pas recent echt populair geworden. Natuurlijk zijn er ook tegenstanders, die het hele tattoogedoe maar wreedaardig vinden. Er is nog geen onderzoek gedaan naar de gevolgen voor de visjes, maar de laserbehandeling heeft zonder enige twijfel invloed op de vissen. In het algemeen winnen huisdieren in China aan populariteit, door de toenemende welvaart.
LINKS:
De pracht ... verkracht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten