2 augustus 2009

Dark Side of the Moon
Dark Side of the Moon (de "The" is slechts op sommige prints van het album aanwezig), is een album van de Britse muziekgroep Pink Floyd.
De eerste opnamen voor Dark Side of the Moon begonnen in juni 1972 in de Abbey Road Studios (de studio waar o.a. The Beatles opnamen) te Londen. Als producer was Alan Parsons ingehuurd. Het album verscheen op 24 maart 1973 en betekende Pink Floyds doorbraak bij het grote publiek. Het is tot op heden het op drie na best verkochte album aller tijden. De verkoopcijfers van het album situeren zich tussen 45 en 70 miljoen verkochte exemplaren.

Concept
Het album, dat oorspronkelijk "Eclipse: A Piece for Assorted Lunatics" moest heten, is een conceptalbum. De nummers lopen in elkaar over, en horen bij elkaar. Het onderwerp van de teksten zijn de moeilijkere kanten van het leven: tijd, geld, oorlog, dood, etc.
Dialoog
Verspreid over het hele album staan fragmenten van gesprekken. Pink Floyd interviewde verscheidene mensen (o.a. Paul McCartney, maar diens woorden haalden het album niet) en vroeg hen naar meningen over de onderwerpen die op het album ter sprake komen.

Dark Side of Oz
Volgens sommige fans is het album synchroniseerbaar met de film 'The Wizard Of Oz' uit 1939. Dit effect wordt the dark side of oz genoemd. (afbeelding boven rechts)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten