26 januari 2009

Britannica gaat Wikipedia achterna


In het spoor van de gratis online encyclopedie Wikipedia laat nu ook de Encyclopedia Britannica internetters toe bijdragen te leveren aan de online versie. Dat zei directeur Jorge Cauz van het 241 jaar oude Britse naslagwerk in The Sydney Morning Herald.

Cauz zei dat Wikipedia vol fouten staat, en haalde ook uit naar Google, dat als "beste zoekmachine in de wereld Wikipedia blijft leveren als eerste verwijzing." Bijdragen van gebrukers komen dan ook pas online na goedkeuring door medewerkers van Britannica. Ze kunnen ook verschijnen in de tweejaarlijkse gedrukte versie
Wikipedia wil strengere controle op bijdragen gebruikers
Wikipedia wil de toevoegingen en aanpassingen van gebruikers strenger controleren. Dat meldt de gratis online encyclopedie nadat internetters vorige week valselijk het overlijden van senatoren Ted Kennedy en Robert Byrd online zetten.
In de toekomst wil Wikipedia mogelijk alleen updates toelaten die goedgekeurd zijn door betrouwbare gebruikers, meldt de Telegraaf. Mogelijk gebeurt dat wel enkel bij een beperkte groep artikels, om te lange vertragingen tussen de indiening en de publicatie van de bijdrage te vermijden.
Encyclopedia Britannica kondigde vorige week aan ook bijdragen van internetters te zullen gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten