2 januari 2009

Leningrad camera, oudjes van toen die bijzonder waren)


















Produced by "LOMO" since 1956 till 1966.



Leningrad camera



Camera makes about 20 pictures after one full actuation of the spring

Motorized focal plane shutter, 3 frames/secFrame size 35mm , 24x36.

Coupled rangefinder 39mm Leica type screw mount. Dioptric focusing eyepiece

Lenses: Jupiter-8 50mm, f/2Diaphragm scale from 2 to 22Shutter speeds: 1, 1/2, 1/4, 8, 15, 30, 60, 125, 500, 1000 of a second and "B"Self timer, view finder with multiple frame (35mm,50mm,85mm,135mm)


in 1956 hebben LOMO PLC hun meest professionele en dure camera ooit ontworpen. Aangedreven door een veer-motorische aandrijving en een Leica screwmount systeem, het enige doel van deze camera was om zijn plaats vinden tussen de meetzoeker camera's van zijn tijd.

Terug in 1956 de GOMZ-fabrieken, vandaag bekend als LOMO PLC, met hun eerste gouden medaille winnende fotocamera: de "Leningrad". Wetende dat de in Sint-Petersburg gevestigde fabriek eigenlijk gericht was op de productie van vrij eenvoudige en goedkope cameras voor de massa-markt.

Daarom deze "Leningrad" om te concurreren met werelds bekende Duitse modellen (zoals de Leica) en aan te tonen dat de Sovjet-Unie ook camera's kunnen produceren net zo goed - of zelfs beter.

De verrassing: geproduceerd na de tweede wereldoorlog, de "Leningrad" werd ontwikkeld door de Duitse oorlogs gevangenen in Sint-Petersburg.

Na de ontwikkelingsfase van de eerste modellen van deze zeer robuuste metalen camera uit de GOMZ-fabriek in 1956.

Het was de meest professionele en dure fotocamera ooit geproduceerd door de fabriek.

In 1958 won de camera de "Grand Prix de Bruxelles" op de wereldtentoonstelling in Brussel.

De speciale serie's de "Leningrad Space Program" werden ook gebruikt in de ruimte. Uiteraard konden de astronauten niet worden lastig gevallen met het opwinden van de film in de ruimte, dus automatische besturing is net wat ze nodig hadden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten