9 januari 2009

Nieuwe Polaroidcamera drukt foto zelf


Polaroid lanceert een nieuwe versie van de camera's waarmee het bedrijf bekend werd vanaf de jaren '70. De 'PoGo' drukt foto's voortaan met een printer zonder inkt. De nieuwe camera werd vandaag voorgesteld op de jaarlijkse elektronicabeurs CES in Las Vegas, twee jaar nadat het bedrijf stopte met de productie van de originele Polaroidcamera's.

Thermisch papier

De PoGo, dat staat voor Polaroid-on-the-go, maakt gebruik van de nieuwe druktechnologie Zink (Zero Ink), waarmee in kleur gedrukt wordt op thermisch papier. Die technologie werd goed een jaar geleden gelanceerd, en gecommercialiseerd in juni.Minder dan minuut"Het volstaat om op een knop te duwen om één van de digitale foto's op je apparaat te kiezen, die bij te snijden of een beetje te retoucheren en die in kleur te drukken. In minder dan een minuut heb je een foto van 5 op 7 cm, allemaal met één apparaat", liet algemeen directeur van de digitale fotografie bij Polaroid, Jon Pollock, weten. "Dit is de digitale versie van het apparaat waar zoveel gebruikers sinds de jaren '70 dol op waren."

Specificaties

De nieuwe camera meet 11,75 op 7,5 cm en weegt minder dan 300 gram. De foto komt aan de zijkant uit het apparaat, en niet meer vooraan het apparaat zoals dat bij de oorspronkelijke Polaroids het geval was. Vanaf maart is het toestel in de VS verkrijgbaar voor ongeveer 200 dollar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten