10 januari 2009

Microsoft stelt testversie Windows 7 beschikbaar

Stormloop op testversie Windows 7



site afgesloten



Windows 7, de opvolger van Windows Vista, het fel bekritiseerde besturingssysteem van Microsoft, is beschikbaar in proefversie. Dat heeft topman Steve Ballmer van Microsoft bekendgemaakt tijdens een toespraak op elektronicabeurs CES in Las Vegas.


De betaversie van Windows 7 is deze week nog te downloaden van de website van het bedrijf, aldus Ballmer. Duizenden internetters installeerden de bétaversie de afgelopen dagen al, nadat de proefeditie was gelekt via downloadsites.



De eerste reacties zijn positief: Windows 7 reageert sneller en is beter hanteerbaar dan Windows Vista.



Je moet hum op http://www.microsoft.com/windows/windows-7/default.aspx kunnen downloaden maar hij staat nog niet online. Misschien door het tijd verschil zien wij windows 7 pas Zaterdag.


http://www.microsoft.com/nl/be/default.aspx


http://www.microsoft.com/windows/windows-7/




10/01 Testversie Windows 7 niet meer online
De downloadbare testversie van Windows 7 is een immens succes. De computergigant kan de versie noodgedwongen niet meer aanbieden door problemen met de servers want die kunnen de stormloop niet meer aan.
Microsoft wil graag de mening kennen van de testgebruikers vooraleer het ze het nieuwe sturingssyteem op de markt brengen. Dat is een idee dat heel wat mensen aanstond, want uren vooraleer de testversie online stond, was er al een online-wachtrij.
Windows 7 is de nieuwere versie die doorgaat op Windows Vista. De meest zichtbare verandering is die van de taakbalk.



Late Vista-kopers krijgen Windows 7
Gratis of goedkoop upgraden vanaf deze zomer.









Wie na 1 juli een computer met Windows Vista koopt, kan goedkoop of zelfs gratis een upgrade krijgen naar Windows 7 wanneer het besturingssysteem verschijnt.
Het concept is een gelekt plan van Microsoft. Het moet voorkomen dat de computerverkoop stilvalt vlak voor de officiële release van de nieuwe Windows.
Het nieuws wordt gemeld door
Techarp.com, dat in het verleden al meermaals zaken als verschijningsdata van Windows correct wist te voorspellen. Volgens de site kunnen computerbouwers zelf beslissen of ze deelnemen aan het programma. Afhankelijk van de leverancier, periode en het soort upgrade kan dit gratis of goedkoper dan een normale upgrade.
Het programma is er voor de versies Home Premium, Business en Ultimate-versie van Vista. Ook zal er ondersteuning zijn voor 64 bit-versies en de verschillende talen waarin Microsoft Windows momenteel aanbiedt.


Normaal gezien komt Windows 7 begin 2010 op de markt.


Links:


http://www.zdnet.nl/reviews.cfm?id=90170&mxp=201

Hierboven is voor de liefhebber. Ik blijf natuurlijk nog even* de oude en vertrouwde XP trouw.(*Overigens blijft ook na de zomer een versie van Windows XP beschikbaar. Fabrikanten mogen het besturingssysteem tot eind juni 2010 op minilaptops plaatsen. Daarnaast blijft Windows XP Starter Edition bestaan in ontluikende markten. Starter Edition is echter een zeer beperkte Windows-uitvoering die westerse klanten niet zal kunnen bekoren.)

Downloadspecial: Kies uw eigen Windows-thema
Weg met het saaie blauw en grijs


Windows XP staat niet bekend om zijn spannende uiterlijk. Met deze verzameling programma's geeft u het Microsoft-besturingssysteem meer stijl en persoonlijkheid.
De meeste thema's in deze special zijn afkomstig uit de Redmond-keuken. Of het nu een officiële uitbreiding is op het klassieke XP-thema (Zune Theme) of een vergeten uiterlijk dat ergens in de Microsoft-machine is blijven vaststeken (Embedded Theme); ze verbeteren uw bureaublad aanzienlijk met meer kleur.
Als u van zwart houdt, raden we Royale Noir of Zune Theme aan. Zoekt u een rustgevend zakelijk thema, dan is Embedded Theme de beste keuze. U heeft geen externe software nodig om deze Windows-schillen te installeren. Wilt u toch liever een ander thema, dan raden wij u onze favoriet van deze special aan. De Uxtheme Multi-patcher geeft u toegang tot honderden XP- en Server 2003- thema's, in elkaar gestoken door enthousiaste amateurs.



Embedded Theme voor XP/Server 2003
Thema's voor Windows XP zijn schaars, dus is het altijd leuk om een nieuw exemplaar aan het keuzemenu toe te voegen. Embedded Theme, een visuele laag voor XP en Server 2003 die nooit officieel uitkwam, geeft uw Windows een hemelsblauwe gloed.


Royale Noir-thema voor Windows XP
Een verloren gewaand standaardthema voor Windows XP duikt alsnog op bij een Microsoft-vriendelijke weblog. Wie van de kleur zwart houdt, zal verguld zijn met het gratis downloadbare Royale Noir.

Uxtheme Multi-patcher 6.0
Microsoft maakt het u niet makkelijk als u de saaie standaardthema's van Windows XP in wilt ruilen voor een moderner uiterlijk. Dankzij Uxtheme Multi-patcher kunt u thema's van externe ontwikkelaars installeren en krijgt uw bureaublad eindelijk een persoonlijk tintje.

Zune Theme voor Windows XP
Microsoft vierde de lancering van zijn muziekspeler Zune met een zwartgekleurd thema voor Windows XP. Met een in het oog springende oranje startknop en koele kleuren hebben ook gebruikers die geen interesse hebben in deze mediaspeler daar baat bij.

http://www.zdnet.nl/downloads.cfm?id=96462

Geen opmerkingen:

Een reactie posten