3 februari 2009

7 nieuwe talen in Google Translate

7 nieuwe talen in Google Translate
Eerstdaags komen er 7 nieuwe talen in Google Translate: Albanees (9-13 miljoen mensen spreken deze taal), Ests (1,1 miljoen), Galicisch (3-4 miljoen), Hongaars (15 miljoen), Maltees (400.000), Thai (60-65) en Turks (63 miljoen).
Dat is erg interessant, vooral wanneer je een blog wil volgen in je Google Reader. Daar kan je namelijk, wanneer je een nieuw blog toevoegt, aangeven of dit blog ook vertaald moet worden in jouw taal.
Met andere woorden: je kan voortaan ook blogs volgen die bijvoorbeeld in het Thai of Turks opgesteld zijn. Uiteraard zijn die vertalingen niet perfect, maar je kan wel ongeveer volgen wat er gezegd wordt, en dat is het voornaamste!
Om een Google feed toe te voegen klik je op "een abonnement toevoegen", waarna je het adres ingeeft. Nu krijg je een pagina met daarin de nieuwste feeds van die bepaalde sites, met een button "Feedinstellingen". Een van de opties daar is "vertalen in mijn taal".Buiten deze nieuwe talen, is het Engelse woordenboek zelf ook verbeterd. Het bevat nu synoniemen, antoniemen, uitspraak, gedetailleerde definities en voorbeelden uit het COBUILD Advanced Learner's woordenbok van Collins.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten