18 februari 2009

Netbooks

Let op wat u koopt
De Netbook en mini-notebook – denk aan de bekende eee Pc van Asus – zijn momenteel erg populair, maar het is wel goed opletten wat u koopt.
De goedkoopste modellen zijn vaak van een trage Celeron-achtige processor voorzien met een kloksnelheid die een eind onder de 1 GHz ligt. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, want de meegeleverde Windows XP (of Linux) draait hier prima op. Echter, de weg naar upgraden is met zo’n relatief trage processor moeilijk tot onmogelijk begaanbaar. De íets duurdere exemplaren zijn voorzien van de hypermoderne Intel Atom processor draaiend op een kloksnelheid van 1,6 GHz. Daarnaast is deze processor ook voorzien van HyperThreading wat nog een extra snelheidswinst geeft. Is zo’n type mini-notebook bovendien ook nog voorzien van een harde schijf, dan kunt u de meegeleverde Windows XP probleemloos vervangen door Vista of in de toekomst Windows 7; vaak worden de benodigde drivers voor Vista zelfs meegeleverd. Wilt u een toekomstzekere mini-notebook, controleer dan vooral voor aanschaf of er een Atom-processor in het apparaat aanwezig is. Overigens: wilt u Vista soepel laten draaien op zo’n mini-notebook, dan is het over het algemeen aanbevelenswaardig het werkgeheugen uit te breiden naar 2 GB. Beslist een zeer betaalbare operatie, denk aan een bedrag van rond de 25 Euro.

HP zet specificaties Mini 1100 online
Door Olaf van Miltenburg, donderdag 22 januari 2009 09:44, views: 12.082
Op de website van HP is een nieuwe netbook van de computerfabrikant verschenen: de Mini 1100. Het grootste verschil tussen deze versie en de vorig jaar uitgebrachte HP Mini 1000 is de aanwezigheid van een slot voor een expresscard.
De netbooks zijn nog niet officieel gepresenteerd, maar HP heeft wel al specificaties op zijn website gezet. De Mini 1100 beschikt over een 10,1"-scherm met een resolutie van 1024x576 pixels. Niet verrassend is de aanwezigheid van een Atom N270-processor met een kloksnelheid van 1,6GHz, en 1GB geheugen. HP heeft er verder voor gekozen om de kleine schootcomputer te voorzien van een harde schijf van 60GB, die op een bescheiden 4200rpm draait, en een driecellige accu.
De Mini 1100
verschijnt in een groot aantal varianten: op moment van schrijven heeft de fabrikant productpagina's voor tien verschillende modellen. Niet bij alle modellen is duidelijk wat de verschillen in specificaties zijn. De 1140NR is in ieder geval de 'Vivienne Tam'-editie, en heeft dus een opvallende rode behuizing, terwijl de 1135NR en de 1140NR bluetooth aan boord hebben. http://tweakers.net/nieuws/57992/hp-zet-specificaties-mini-1100-online.html
https://www.laptopshop.be/vragen/58535/hp-2133-mini-note-pc-fu344ea-qwerty.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten