2 februari 2009

Homo aquaristicus

Systematische indeling van de Homo aquaristicus
(bron: de bekende geneticus Kurt Koswig, docent aan de Universiteit van Hamburg en leider van het laboratorium voor genetica.)
Homo aquaristicus aquaristicus
Meestal is dit type een brave huisvader, die er één aquarium op nahoudt met wat visjes en rustig naar een club gaat. Dit type is van het rustige soort.
Homo aquaristicus plantarius
Deze is een beetje fanatieker. Hij prefereert de mooiste en fraaiste planten boven vissen, die voor hem eigenlijk maar bijzaak zijn. Dit type probeert dan ook alle nieuwe planten en wil ze eveneens kweken.
Homo aquaristicus productivus
Hij wordt ook wel de kweker genoemd. Hij is in het bezit van heel veel donkere bakken, waarin enkele exemplaren almaar de liefde bedrijven. Verder heeft hij ook nog diverse aquaria met jongen. Dit type is een zeer voorbeeldige aquarist.
Homo aquaristicus chemicus
Hij weet wat meer over de watersamenstelling en wil dat steeds vertellen. Hij is dan ook heel gelukkig, dat hij aan de pH en de DH wat kan sleutelen. Meestal weet hij ook veel over medicatie en geeft anderen goede raad.
Homo aquaristicus practicus
Zo iemand is een vereiste in elke vereniging, want zonder hem kunnen er geen tentoonstelling of andere activiteiten worden gehouden. Hij kan bakken plakken en doet allerlei klusjes. Zijn aquarium heeft dan ook een fantastische entourage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten