3 februari 2009

Outlook 2007 verbeteren

Outlook 2007 verbeteren
Deze gaat weliswaar over Outlook 2007, maar de tips die erin staan werken meestal ook voor de vorige versies van Outlook - sommigen echter niet, dus pas je toch wel even op.

Outlook kan zo erg, erg traag zijn. Er is niet één bepaalde tip die wij je kunnen geven die Outlook nu ineens een speedmonster maken, het is eerder een combinatie van dingen die je kan uitprobere die het, afhankelijk van jouw versie van Outlook en jouw systeem, gaan doen.

Om te beginnen is er dat Outlook.pst bestand. In tegenstelling tot andere mailprogramma's waarbij mail, contacten, mailboxen, enz. allemaal in andere folders bewaard worden, wordt alles van Outlook in één Outlook.pst bewaard. En dat kan vreselijk groot worden, vooral wanneer je regelmatig mails krijgt met grote bijlagen (attachments).Kijk zelf maar eens naar je Outlook.pst bestand. Dat vind je meestal onder Documents (en zoniet, dan ga je er even naar zoeken via Search).Huh? Slik je even? Het kan inderdaad gruwelijk groot zijn - bestanden van 1 gig of meer zijn geen uitzondering. En dat vertraagt natuurlijk de werking van je Outlook, omdat het programma daar voortdurend naar verwijst.
Nu je weet hoe groot je Outlook.pst is, sta je natuurlijk te trappelen om dit monsterbestand wat af te slanken.

Dat kan je op verschillende manieren doen.

Om te beginnen kan je kijken welke bestanden er zo groot zijn. Daarvoor heeft Microsoft zelf een handigheidje bedacht: bij de Mappen (folders) vind je onder Search Folder ook een "Large Mail" folder. Klik je die aan, dan krijg je een opsomming van allerlei mails die groter zijn dan 250 k. Je zal versteld staan van hoeveel echt grote mails je ontvangenhebt... van mensen die PPS bestanden sturen in bijlage, foto's, enz. Aan jou om te beslissen welke mails je wil wissen. Het zijn de grootste slokops die je eerst moet bekijken. Klik daarvoor op de kolom header "Size" (grootte) zodat de grootste bestanden bovenaan komen te staan. En begin maar te wieden! Vergeet daarna niet om je "deleted items" (gewiste bestanden) leeg te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten