8 juli 2009

2 miljoen eBoeken gratis te downloaden

Van 4 juli tot 4 augsutsus wordt er een wereldwijde boekenbeurs gehouden op het internet: de World eBook Fair, die al voor de vierde keer plaatsvindt. En in tegenstelling tot de boekenbeurs in de "echte" wereld, waar de boeken peperduur verkocht worden, zal je hier geen cent moeten neertellen voor de boeken.
Tijdens de beurs zullen namelijk meer dan 2 miljoen e-boeken gratis gedownload kunnen worden, meestal Engelstalige literatuur. De boeken zijn afkomstig van het Project Gutenberg, de World Public Library, Digital Pulp Publishing, Internet Archive en een honderdatl eBoek bibliotheken. Op onderstaand adres vind je een zoekmachine om het juiste boek te vinden; je kan selecteren op trefwoorden, exacte uitdrukkingen, op auteur of titel. Je kan zelfs zoeken op formaat (PDF of MP3), wat dus wil zeggen dat je ook audioboeken kan aantreffen in de collectie.
Je moet wel even gedult hebben, de zoekmachine lijkt traag te werken. Maar wij vonden meteen toch al wat interessante werken, zoals De Biezenstekker van Cyriel Buysse, boeken van Louis Couperus, Jaco Israel De Haan, en anderen. Geduld is een schone zaak!
http://66.175.80.129/WorldeBookFair/form/webfqualifiedSearch.jsp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten