4 juli 2009

MotoGP United States 2009

Lorenzo pakt pole, maar crasht hard op Laguna Seca
Jorge Lorenzo heeft op Laguna Seca de snelste tijd gereden in de kwalificatie. De Spanjaard viel echter keihard na het zetten van zijn tijd en moest op een brancard worden weggedragen. Valentino Rossi werd tweede, voor Casey Stoner, die ook erg hard viel en eveneens niet meer kon opstaan.
Het was een bizarre kwalificatie op het circuit in Californië. Jorge Lorenzo zette al redelijk vroeg een prima tijd neer, maar duikelde vervolgens van zijn machine. De Spanjaard stond op en rende terug naar de pits voor zijn reservemotor, waar hij vervolgens nog harder op ging. Net op het moment dat iedereen van bewondering de handen op elkaar wilde brengen, zoomden de camera's in op een roerloze Lorenzo, die voor de tweede keer van zijn Yamaha was gevallen.
De marshalls hielpen Lorenzo overeind, maar al snel werd duidelijk dat er iets compleet mis was, want de Spanjaard zakte kermend van de pijn ineen. De brancard werd erbij gehaald om hem in veiligheid te brengen.
Direct daarna was er opnieuw drama; Casey Stoner werd eveneens met een highsider van zijn Ducati gesmeten en kwam uiterst ongelukkig terecht. De wereldkampioen van 2007, die lijkt te lijden aan een aandoening die verwant is met de ziekte van Pfeiffer, stond helemaal niet meer op, maar was wel bij kennis.Wat de kwestie helemaal raar maakte, was dat Lorenzo en Stoner op dat moment eerste en tweede stonden. Valentino Rossi kan al het hele weekend het verschil niet maken en kon dan ook niet optimaal profiteren van deze situatie. De Italiaan verloor teveel in de laatste sector, maar kon nog wel de tijd van Stoner verbeteren. Hierdoor pakt Lorenzo dus pole op Laguna Seca, maar is zijn deelname aan de race, net als die van Stoner, nog twijfelachtig. Mochten de beide heren echt gekwetst zijn in hun valpartijen, dan zou deze kwalificatiesessie wel eens heel belangrijk kunnen zijn geweest voor het verdere verloop van het wereldkampioenschap.
Lawson, Rainey, Roberts and Rossi in SuperKart at Laguna
Live:5 juli, BBC 2, 23.00h.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten