25 juli 2009

Rossi op pole-position voor Britse Grand Prix


Suzi Perry

Valentino Rossi heeft zich voor de laatste Britse Grand Prix op Donington Park pole-position gekwalificeerd.
De Italiaan reed een tijd van 1.28.116 op het Britse circuit en was daarmee een tiende sneller dan Dani Pedrosa. Jorge Lorenzo volgde op de derde positie.

Lange tijd had Lorenzo pole-position in handen, tot Rossi drie minuten voor het einde de snelste tijd neerzette. Pedrosa wist ook sneller te gaan dan zijn landgenoot, maar kwam wat te kort om ook een aanval te doen op de tijd van van Rossi. Zo pakte Rossi de pole-position, gevolgd door Pedrosa, Lorenzo en Casey Stoner. De Australiër kende een moeilijke kwalificatie. Halverwege de sessie viel hij al eens, en tegen het einde van de kwalificatie remde hij af en greep hij naar zijn maag, wat doet vermoeden dat zijn fysieke gesteldheid nog altijd niet in orde is. Andrea Dovizioso eindigde als vijfde, voor Colin Edwards, Marco Melandri en Toni Elias.
De top-tien werd besloten door James Toseland en Randy de Puniet. Nicky Hayden viel twee keer van zijn Ducati, maar wist na beide keren ongedeerd op te staan. Goed voor zijn resultaat was het echter niet, de Amerikaan werd slechts vijftiende.

De race begint zondag om 16.30 uur Belgische tijd.
BBC 1
Rechtstreeks verslag van de MotoGP in Donington Park (Groot-Brittannië).
Datum:26 juli 2009
Uitzendtijd:16:00 - 17:30 uur
Presentatie:Suzi Perry

Geen opmerkingen:

Een reactie posten