24 juli 2009

Windows 7 is klaar

De nieuwe versies van Windows voor desktopcomputers en servers zijn klaar. Windows 7 en Windows Server 2008 R2 verschijnen op 22 oktober, meldt Microsoft.
"Met de beëindiging van de voorbereidende fase kunnen de partners uit de sector tijdig hun producten klaarmaken voor de wereldwijde publiekslanceringen", luidt het.

Volgens public relations manager Edward Claessens van Windows België is Windows 7 lichter, sneller en efficiënter dan het vorige Windows Vista. "Het draait op oudere pc's en netbooks en heeft onder andere touch-mogelijkheden", zegt die nog. (belga/sam)
Gebruiker kiest zelf browser bij Microsoft
Mensen die het nieuwe besturingssysteem Windows 7 van Microsoft gebruiken, kunnen vanaf nu zelf hun eigen browser, of zoekmachine op het internet, uitkiezen. Vroeger was dat automatisch de eigen browser Internet Explorer, maar de Europese Commissie tekende daar protest tegen aan.
Softwaregigant Microsoft bood tot nu toe altijd de eigen browser Internet Explorer aan. Wie een alternatief verkoos, zoals Firefox, moest dat specifiek downloaden.De Europese Commissie vond dat niet kunnen, en daardoor heeft Microsoft het systeem nu veranderd. Wie een computer met Windows 7 aankoopt, krijgt bij de start een scherm waarop er een browser kan worden gekozen.Dat opent perspectieven voor andere browsers. De Europese Commissie heeft positief gereageerd op het besluit van Microsoft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten