14 juli 2009

Microsoft geeft Office gratis via internet

Microsoft zal de volgende versie van zijn kantoorsoftware Office gratis via internet verspreiden. Bedrijven zullen er nog wel voor moeten betalen, maar voor gewone consumenten volstaat een live-account bij Microsoft. Het nieuwe pakket wordt begin volgend jaar gelanceerd.

Office 2010 zal 'light' en gratis versies bevatten van Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Dat maakte Microsoft maandag bekend op een eigen softwareconferentie in New Orleans.

Het bedrijf van Bill Gates gaat hiermee in concurrentie met Google dat drie jaar geleden al het gratis kantoorpakket Docs lanceerde. Office en het besturingssysteem Windows zijn grote winstmakers voor Microsoft, maar het bedrijf voelt de hete adem van Google.
Sneller werken
Vorige week maakte Google bekend dat het een gratis concurrent van Windows ontwikkelt. Google gokt erop dat consumenten zoveel mogelijk software via internet willen gebruiken in plaats van die te installeren op hun pc. Besturingssystemen hoeven geen uitgebreide mogelijkheden te bieden en kunnen sneller werken, is de redenering van Google.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten