30 juli 2009

Fotograferen in drie dimensies met Fujifilm


Verleden jaar, op de Photokina 2008 beurs, had Fujifilm een concept voorgesteld om op een betaalbare manier aan 3D fotografie te doen, en nu is het zover.

Verleden week heeft het bedrijf de Finepix Real 3D voorgesteld. Met deze camera kan je driediemensionale foto's maken. Er hoort ook een 3D fotokader bij, om de foto's in 3D te tonen, en een speciaal systeem om deze driedimensionale foto's af te drukken.
Kort samengevat komt het erop neer dat er twee CCD-sensoren zijn, die elk 10 megapixel aankunnen, naast twee objectieven met drievoudige zoom (35 - 105 millimeter). De afstand tussen deze lenzen bootst die van de menselijke ogen na. En een speciale processor in de camera zelf maakt dan van de bekomen beelden een 3D foto.
Wie meer technische uitleg wil, verwijzen wij graag naar het artikel. Wij vinden het alvast erg knap, vooral omdat het betaalbaar is: de camer zelf zou rond de 500 euro kosten, en de 3D fotokader 350 euro. Het driedimensionaal afdrukken zou wel duur zijn - 5 euro per stuk, en je kan het niet op je eigen printer doen!
Hoe de camera werkt lees je in dit artikel:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten